Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Трявна и Плачковци попадат в списъка на курортите, където се очаква повишаване на данъците за жилищата, които не са основни
04.12.2018
Трявна и Плачковци попадат в списъка на курортите, където се очаква повишаване на данъците за жилищата, които не са основни

Промени в закона за корпоративното подоходно облагане, засягащи Закона за местните данъци и такси предвиждат нови облагания върху жилищните имоти. Гласените изменения са насочени към повишение на данъците, върху жилища, които не са обособени като основни. А промените засягат само собствениците на имоти в планинските и морски курорти.

11% увеличаване на общия приход очакват от Община Трявна след повишаване данъка на автомобилите

11% повече приходи в общинската хазна се очакват през 2019 г., когато влиза в сила и новото данъчно облагане за автомобилите. Това сочат предварителните разчети в отдел Местни данъци и такси в Община Трявна. Промените в закона ще обхванат всички собственици на МПС-ва, като в сила влиза и нова формула за изчисление на данъчните ставки. По статистика на територията на Общината едва 0.01% са регистрираните коли на възраст под 5 години. Масово автомобилите в общината са на възраст над 20 години, следвани от тези, в категорията между 15-20 години.

Два са основните компоненти, по които ще бъдат определяни новите данъчни облагания на автомобилите, коментира Теодора Петкова – МДТ община Трявна.

четете в бр.41 в. „Тревненска седмица“

 

Снимка: news.bg04.12.2018
04.12.2018
04.12.2018
04.12.2018


Вестник "Тревненска седмица" в pdf формат

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |