Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Юбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла България
10.05.2021
Юбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла България

На 8 и 9 май се проведе десетото издание на един от най-значимите детски турнири в България – „Слънцата на Трявна“. Юбилейният турнир съвпадна с 20-годишнината на Шахматен клуб „Трявна-2001“ и се превърна в истински празник за любителите на шахмата.

Огромният наплив от малки шахматисти, желаещи да се включат в съревнованието, изненада организаторите. На старта застанаха 72 деца от 23 клуба от цялата страна. Турнирът бе открит от кмета на Община Трявна, г-жа Силвия Кръстева, която направи първия ход на първа дъска.

Състезанието се проведе под ръководството на международните съдии Николай Йорданов и Светла Йорданова, в 6 кръга по Швейцарската система при класическа контрола на игра от 60 мин. + 30 секунди добавка на ход.

След двудневни люти сражения едноличен първенец стана Симеон Трендафилов от ЦСКА със стопроцентов резултат – 6 победи от 6 партии, на точка пред всички останали. Честта на ШК „Трявна-2001“ защитаваха Добромир Добрев и Мартин Дамянов от Плачковци, които се представиха отлично и завършиха с по 4 точки.

Турнирът беше закрит от председателя на общински съвет Трявна, инж. Стефан Петров, който връчи трофеите на победителите –  купи, медали и грамоти. Освен това, всички участници получиха сертификати и юбилейни значки. За най-малките шахматисти пък бяха предвидени подаръци. Представителите на ШК „Трявна-2001“ бяха удостоени с грамоти за заслуги в развитието и популяризирането на шахмата и постигнати забележителни успехи през последните две години.

Вниманието към купите и медалите бе отвлечено от традиционната шахматна торта, която прикова детските погледи и ги остави в плен до нарязването на сладкото изкушение.

ШК „Трявна-2001“ благодари на всички, допринесли за сбъдването на този прекрасен шахматен празник, който поставя Трявна на видно място на шахматната карта на България.

 

Пълното класиране може да се види тук: http://chess-results.com/

Юбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла БългарияЮбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла БългарияЮбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла БългарияЮбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла БългарияЮбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла БългарияЮбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла БългарияЮбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла БългарияЮбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла БългарияЮбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла БългарияЮбилейното издание на “Слънцата на Трявна” събра шахматисти от цяла България

07.05.2021
07.05.2021
03.05.2021
03.05.2021
01.05.2021

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |