Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Гергьовден в Плачковци
07.05.2021
Гергьовден в Плачковци

Усмивки и пожелания за благоденствие оживиха вчера Плачковци, когато градът отбелязва празника Гергьовден.

Много настроение създадоха децата от Детската танцова формация и Детската школа по изкуства при НЧ „Пробуда – 1924” в Плачковци, а изненадата на празника беше гласовитата изпълнителка Венета Калева. Народни танци и кръшни хора заляха площада.

Хубавото беше, че на Гергьовден, Плачковци отново посреща приятели от близо и далеч, защото измина една трудна за всички ни година, година, белязана от знака на пандемията. Година, през която загубихме близки. Година, изпълнена със страх. Година, през която разбрахме, че от здравето по-скъпо няма!

Кметът на града Борислав Борисов пожела закрилникът Свети Георги Победоносец да пази семействата и близките ни. „Радвам се, че се събрахме днес на този свят ден, защото само, когато сме заедно, ще се справим с всички предизвикателства. Винаги съм държал културният живот да се развива, защото няма нищо по-хубаво от това да пазим и продължаваме традициите на нашите предци, да ги предадем на децата си, да бъдем заедно на всеки празник” – обърна се към хората кметът Борисов.

Празникът завърши с томбола с награди, осигурени от местни фирми, а голямата награда беше гергьовско агне.

 

Борислав Борисов
Кмет на кметство Плачковци

Гергьовден в ПлачковциГергьовден в ПлачковциГергьовден в ПлачковциГергьовден в ПлачковциГергьовден в ПлачковциГергьовден в Плачковци

10.05.2021
07.05.2021
03.05.2021
03.05.2021
01.05.2021

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |