Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Трима души от МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“ бяха ваксинирани днес срещу КОВИД – 19
08.01.2021
Трима души от МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“ бяха ваксинирани днес срещу КОВИД – 19

Намалява броят на хоспитализираните с доказана коронавирусна инфекция пациенти в общинската болница в Трявна

 

След старта на Първа фаза на ваксинация в България, днес бяха поставени ваксини и на първите желаещи от персонала на МБАЛ „Теодоси Витанов“ Трявна. По списък 11 души от общо 77 персонал в лечебното заведение са изявили желание да бъдат ваксинирани. Само трима от тях обаче са получили доза от ваксината днес. Причината е наличие на антитела при останалите желаещи, след преболедуване на коронавирусната инфекция. Същите ще бъдат ваксинирани след 3 месеца.

А подложените на ваксинация днес трима души от персонала на МБАЛ „Теодоси Витанов“ са били ваксинирани в Габрово. Първоначално манипулацията е трябвало да бъде извършена в общинската болница в Трявна, където е бил обособен кабинет за нуждите на процеса по ваксинация. Заради малкия брой желаещи обаче манипулацията е извършена в Габрово. Ваксинираните са получили доза от ваксината на Пфайзер срещу Ковид – 19. И тримата служители на МБАЛ – Трявна са в добро здравословно състояние, без да съобщават за странични ефекти и неразположения, след поставените ваксини.

Намалява броят и на хоспитализираните с доказана коронавирусна инфекция в общинската болница в Трявна, коментира д-р Татяна Станчева – управител на лечебното заведение. Към момента 12 са лежащо болните с коронавирусна инфекция в МБАЛ „Теодоси Витанов“, където обособените за Ковид пациенти легла са 36 на брой. Значително намалява броят на инфектираните. Това показват тестовете, коментира д-р Станчева, която подчерта, че от 6 направени теста, един е положителен.12.01.2021
07.01.2021
05.01.2021
04.01.2021
02.01.2021

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |