Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Ден за ново начало и нови знания
15.09.2020
Ден за ново начало и нови знания

Както всяка година ОУ „Васил Левски” отвори врати за своите възпитаници, учители и гости по случай тържественото откриване на учебната 2020/2021.

Официални гости на празника бяха: г-н Борислав Борисов- кмет на кметство Плачковци, председателя на Общински съвет гр. Трявна инж. Стефан Петров, арх. Константин Брънеков - общински съветник в ОбС Трявна. Празникът беше уважен и от училищното настоятелство, обществения съвет, родители, учители и граждани.
След Химна на Република България и вдигането на националния флаг, учениците посрещнаха и знамето на училището.

В празничната програма участваха възпитаници от различни класове.
Г-жа Гьонкова, директор на училището , отправи своя емоционален поздрав към присъстващите. Приветствие за успешна учебна година отправи и председателя на Общински съвет Трявна.

Кмета на града ни честити първия учебен ден и подчерта, че 15 септември вече се е превърнал в празник, посветен на вечния стремеж на българина към духовност, наука и просвещение. Ден, празничен и светъл, усмихнат и пъстър, изпълнен с надеждите, с които идва всяко ново начало. Пожела на учениците да бъдат здрави, любознателни, трудолюбиви и упорити, винаги изпълнени с мечти и сила да ги постигат, а на учителите - отговорно и всеотдайно да изпълняват мисията си на просветители.
Накрая г-н Борисов поднесе на директора на училището букет и подари подаръци за учениците. Специализиран музей Трявна също зарадва с подаръчета учениците.
Получени бяха поздравителни адреси от г-жа Милена Дамянова - Председател на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание, г-жа Кристина Сидорова – народен представител в 44-то Народно събрание, г-н Георги Маринов - Началник на РУО Габрово и г-жа Мария Пенева – заместник областен управител на област Габрово.

След тържественото откриване на учебната година, ученици и учители влязоха в класните стаи, готови за приключения и предизвикателства през новата учебна година.

 

Ден за ново начало и нови знанияДен за ново начало и нови знанияДен за ново начало и нови знанияДен за ново начало и нови знанияДен за ново начало и нови знания

19.09.2020
18.09.2020
18.09.2020
17.09.2020
16.09.2020
15.09.2020
14.09.2020

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |