Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Мелинда първа при момичетата на „Слънцата“!
20.07.2020
Мелинда първа при момичетата на „Слънцата“!

Огромна е радостта ни след завършването на IX Международен детски шахматен турнир „Слънцата на Трявна“! Мелинда Хамзова от Шахматен клуб „Трявна-2001“ стана най-добре представилото се момиче в генералното класиране на турнира, което автоматично ѝ гарантира купата и златния медал в нейната възрастова група, момичета до 12 години. Това е и най-големият успех на състезателка на клуба в 9-годишната история на този турнир.

За наградите се бориха 30 деца от 12 клуба от цялата страна. Безапелационен победител в състезанието стана Стилиан Ангелов от „Етър“, Велико Търново с 6 точки от 6 партии. Втори се нареди Мартин Кънчев от „Асеневци“, Велико Търново с 5 точки, а третото място зае Александър Атанасов от „Славия“, София с 4,5 точки. Нашите състезатели направиха съответно: Мартин Дамянов – 3,5 т., Мелинда Хамзова – 3 т., Добромир Добрев – 3 т. Мартин и Добромир се класираха добре – на четвърто и пето място  в своята възрастова група. Всеотдайната работа на децата под вещото ръководство на треньора им Петър Христов дава своите плодове!

Церемонията по награждаването се проведе на открито – пред басейна на хотел „Сезони“, а трофеите бяха връчени на победителите от г-н Марин Маринов, заместник-кмет на Община Трявна. Награди получиха и най-малките момче и момиче – едва на пет и шест години, но вече запленени от магията на древната игра! Очарованието на всички деца бе спечелено от традиционната шахматна торта! Родителите на децата останаха много доволни, изразиха благодарността си от безупречната организация на турнира и изявиха желание да участват и в следващото десето, юбилейно издание.

 

Пълното класиране от турнира може да се види тук: http://chess-results.com/tnr529165.aspx?lan=1&art=1&rd=6

 

ШК „Трявна-2001“      

Мелинда първа при момичетата на „Слънцата“!Мелинда първа при момичетата на „Слънцата“!Мелинда първа при момичетата на „Слънцата“!Мелинда първа при момичетата на „Слънцата“!Мелинда първа при момичетата на „Слънцата“!Мелинда първа при момичетата на „Слънцата“!Мелинда първа при момичетата на „Слънцата“!Мелинда първа при момичетата на „Слънцата“!

03.08.2020
28.07.2020
26.07.2020

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |