Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Шахматистите ни отново отрупани с отличия
26.11.2019
Шахматистите ни отново отрупани с отличия

На 23 ноември се проведе Петият открит турнир MALL Велико Търново, в който взеха участие 79 деца от 12 клуба от страната и чужбина. Състезанието се проведе по Швейцарската система в 6 кръга с контрола за игра 15 минути + 5 секунди добавка на ход.

Четирите наши представители Добромир Добрев, Ивелин Гаджев, Мелинда Хамзова и Мартин Дамянов се представиха отлично, като всеки един от тях постигна 4 точки от 6 партии. Добромир получи купа и златен медал за най-добро представяне при състезателите без ело (шахматен коефициент), а Ивелин взе сребърен медал в същата категория. Мелинда си извоюва второ място при момичетата до 12 години и се окичи със сребърен медал.

Нашите малки шахматисти направиха много силно впечатление на организаторите и участниците. Само за половина година започнаха да доминират над състезатели с многогодишен опит. За това време донесоха редица отличия.

Мелинда Хамзова: 1 купа, 3 златни медала, 1 сребърен и 2 бронзови.

Добромир Добрев: 1 купа, 1 златен медал, 1 сребърен и 1 бронзов.

Ивелин Гаджев: 1 сребърен медал.

Мартин Дамянов: 1 сребърен медал.

Успехите не са случайни. Децата тренират интензивно в Плачковци под вещото ръководство на Петър Христов, който получава все повече запитвания да разкрие тайната на постиженията, до които така бързо доведе малките шахматисти. Магическа пръчка няма. Зад извоюваните отличия стоят правилна стратегия и десетки часове на тежък труд, който външните на процеса лица много често не осъзнават и пренебрегват.

 

ШК "Трявна-2001"

Снимки: Светла Йорданова (съдия на турнира) личен профил

Шахматистите ни отново отрупани с отличияШахматистите ни отново отрупани с отличияШахматистите ни отново отрупани с отличияШахматистите ни отново отрупани с отличияШахматистите ни отново отрупани с отличияШахматистите ни отново отрупани с отличияШахматистите ни отново отрупани с отличияШахматистите ни отново отрупани с отличияШахматистите ни отново отрупани с отличия

30.11.2019
30.11.2019
28.11.2019
26.11.2019
26.11.2019
26.11.2019

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |