Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Национална научна конференция "Трявна и тревненци в националната история и култура"
21.09.2019
Национална научна конференция "Трявна и тревненци в националната история и култура"

“Чудесна изложба, ползотворна конференция! Благодарна съм, че имам такива колеги от Трявна и цяла България! Още един принос в проучването на богатото ни културно-историческо наследство!”  Юлия Нинова

На 19 септември в Старото школо се проведе Национална научна конференция "Трявна и тревненци в националната история и култура". Тя бе разделена на две секции "Иконопис и реставрация" и "История", а разискваните теми бяха свързани с творческите изяви на тревненските майстори строители и зографи и исторически факти за учебното дело. Доклади изнесоха научни работници от ВТУ и СУ, музейни специалисти от регионалните музеи в Бургас, Шумен, Габрово, Велико Търново и СМРЗИ. Материалите от конференцията ще бъдат издадени в том 6 на Известия на СМРЗИ.

Началото бе поставено с откриване на изложбата "Бързо, точно, срочно" на РЕМ Пловдив. Тя ще гостува на Трявна до края на ноември. Интересните експонати ще ви върнат назад във времето и ще имате възможността да разберете доста любопитни факти от историята на съобщенията.

Специализиран музей Трявна19.09.2019
17.09.2019
17.09.2019
16.09.2019
16.09.2019


Вестник "Тревненска седмица" в pdf формат

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |