Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
SOS „Детски селища“ – Трявна предвижда развитието на „социален туризъм“
20.06.2019
SOS „Детски селища“ – Трявна предвижда развитието на „социален туризъм“

Посетителите ще могат да се възползват и от рехабилитационна програма, спомагаща за заздравяване на семейните отношения

Иновация в услугите, предлагани в SOS „Детски селища“ – Трявна, насочена към социалното предприемачеството е последната идея, върху която работи екипът, заедно с директора – Иван Христофоров. Идеята е насочена към обособяване на четири от къщичките, част от комплекса, в такива за гости, а крайната цел събиране на средства, с които да се запълва пакета на предлаганите социални услуги.

И. Христофоров: „Четири къщи - от №1 до №4, са реновирани и превърнати в къщи за гости. В момента ние обмисляме и това, обадили сме се в общината, за да видим, защото имаме възможност да развиваме един вид социално предприемачество, с цел набраните средства да се включат отново в социални дейности, тоест ние не гоним някаква печалба а възможност за такива подкрепящи развиващи дейност и най-вече за нашата таргет група - децата и техните родители.“

Наличието на специалисти, с които разполага SOS „Детски селища“ – Трявна, дава възможност и за разкриването на друга услуга, насочена към семейства с трудности във взаимоотношенията.

И. Христофоров: „Едната ни идея и за другите две къщи е да бъдат превърнати в „Рехабилитационен център“, което все още не сме го доразвили, но вървим по този път - рехабилитация на семейството, тоест, ако едно семейство, има проблем във взаимоотношенията си от това естествено кой страда - най-много децата, то ние можем да направим така, че да рехабилитираме това семейство – модел, който е познат във Финландия."

Коя е първата група, възползвала се от „социалния туризъм“ към SOS „Детски селища“ – Трявна и какви дейности извършват по време на престоя си, както и коментар на психолог по темата за новата социална услуга и рехабилитацията за семейства очаквайте в следващия брой на в. „Тревненска седмица“, който излиза от печат на 26.06.2019 г.

SOS „Детски селища“ – Трявна предвижда развитието на „социален туризъм“SOS „Детски селища“ – Трявна предвижда развитието на „социален туризъм“

23.06.2019
19.06.2019
18.06.2019


Вестник "Тревненска седмица" в pdf формат

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |