Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!
20.05.2019
Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!

На 17.05.2019 г. в Трявна за пореден път се проведе инициативата „Европейска нощ на музеите“. Събитието бе организирано в Старото школо и бе посветено на 180г. от създаването на школото и 170г. от първото учителстване на Петко Славейков в Трявна.

Мероприятията включваха изпълнение на деца от ТФ „Зорница“, които с много трепет и вълнение привлякоха многобройната публика на Стария площад. След тяхното изпълнение музеят представи „Игри от бабино време“, в които се включиха не само деца, но и всички, които желаеха да се върнат назад във времето на детството и преминаха в много веселие, смях и закачки. Училищната камбана точно в 19.00 ч. прикани децата и множеството хора на „Публични годишни испитания“ в Старото школо с участието на деца от СУ „Петко Р. Славейков“. Децата бяха изпитвани по граматика, аритметика, история и землеописание. Накрая представиха и част от диалога на П. Славейков “Разговор между двама ученици Михал и Петър“ отново в изпълнение на шестокласниците. Публичният изпит бе съпроводен и от музикални изпълнения на възпитаниците на Детската Музикална Школа с ръководител Николинка Кирилова. Изпитът завърши с общо изпълнение на песента „Татковина“ по текст на Петко Славейков. Присъстващите имаха възможност да разгледат изложбата „Училището от моето детство“, която представи учебници, учебни помагала, униформи от близкото ни минало, както и предмети от детската асамблея „Знаме на мира“. Събитието предизвика множество положителни емоции сред присъстващите.

Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство благодари на своите партньори за оказаното съдействие:
СУ „Петко Р. Славейков“ и децата от шести и девети клас. Благодарим на Г-жа Г. Ганчева – директор на училището, на г-жа Виолета Тачева и г-жа Деница Николова.
Децата от Детска Музикална Школа с ръководител г-жа Николинка Кирилова
Децата от ТФ „Зорница“ с ръководители: Христо Стойнов и Ива Стойнова.

 

Специализиран музей – Трявна

Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!Забавление, изпълнено с много игри, смях и патриотични уроци!

23.05.2019
23.05.2019
23.05.2019
23.05.2019
23.05.2019
22.05.2019
22.05.2019
20.05.2019


Вестник "Тревненска седмица" в pdf формат

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |