Трявна - официален туристически и бизнес портал
news
Новини от вестник "Тревненска седмица"
12.10.2009
Хората с увреждания дариха децата на Отец Иван
През почивните дни общинското дружество на хората с увреждания организира поредната си благотворителна акция. Този път събраните дрехи, обувки и ботуши са предназначени за приюта за бездомни деца и възрастни "Св. Николай"* към манастира "Св. Троица" в Нови хан. Жените от фолклорна група «Ралица» изплели бебешки терлички и елечета за децата на Отец Иван, а към похвалната инициатива се присъединили и редица жители на Трявна и Плачковци.
«Решихме да отидем на екскурзия до Нови хан» – споделя Веска Недева и допълва, че идеята се родила съвсем спонтано, вероятно затова и вложили толкова енергия и усилия в благородното начинание. Освен с дарените дрехи и обувки, жените ще зарадват възпитаниците на приюта и със собственоръчно приготвени сладки. Следващата им благотворителна акция ще се проведе в навечерието на Нова година.
Галина ИВАНОВА
* Домът за сираци “Св. Николай” е създаден по идея на Отец Иван в двора на църквата “Света Троица” в с. Нови хан. Строителството му започва през 1988 г. и продължава и в момента. Домът се издържа и оборудва само с помощи и дарения от граждани и фирми.
През 2005 г. Отец Иван бе избран за «Българин на годината».


 
12.10.2009
12.10.2009
12.10.2009
12.10.2009
12.10.2009
  Архив на "Тревненска Седмица"  
Очакваме Вашите мнения и коментари на адрес: trsedmica@unicsbg.net

От тук можете да изтеглите "Тревненска седмица" в pdf формат

 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |