По време на стажа си Калоян Николов приготвя ястия за кралски особи и световни знаменитости
Тревненецът Калоян Николов е само на 22 години. В момента му предстои дипломиране като шеф готвач в Холандския колеж по кулинария в София. Младият мъж, който е възпитаник на Славейковото училище, е сред малкото студенти в престижния колеж, който без никакъв предишен опит в кухня, работи в елитни ресторанти в Холандия и Америка и приготвя храна за кралски особи и световни знаменитости – музиканти, певци, актьори... Кулинарията е голямата му страст и няма съмнение, че ще успее да реализира мечтата си за собствен ресторант, а до тогава - ще трупа опит и стаж, по всяка вероятност – извън България. Уви, такива са обстоятелствата, но Калоян не изключва възможността някой ден да отвори свой ресторант и в Трявна...
На снимката: Калоян (вторият отляво-надясно) заедно с колегите от своя екип в учебния ресторант „Таланти” в София
Цялото интервю с Калоян Николов четете в бр. 3/28.01.2015 г. на в. „Тревненска седмица”