Трявна - официален туристически и бизнес портал
Актуално от Община Трявна

„Любовта към трите портокала“ - Арт театър София.

Втори ден от Славейковите празници

08.06.2019   

Вторият ден от Националните Славейкови празници 2019 по традиция започна с литературно четене на собствени творби на ученици от СУ „П.Р.Славейков“.  И през тази година литературното четене се проведе в двора на Славейковата къща в Трявна. Жури от преподаватели в Славейковото училище отличиха най-добрите творби, а техните автори получиха своите награди от кметът на община Трявна Дончо Захариев.

Културната програма продължи в салона на НЧ „Пенчо Славейков – 1871“, с постановката за деца „Любовта към трите портокала“ на Арт театър  – София.

Кметът на Община Трявна Дончо Захариев прие турската делегация водена от кмета на Чорлу Ахмед Сърикурт. На срещата се обсъдиха въпроси свързани с културното сътрудничество между  двата града.

В ранния следобед на втория ден от тържествата в Старото школо се състоя дебат на ученици от СУ „П. Р. Славейков“, на тема „Българското училище преди Освобожденито дава много добро образование на подрастващите“, посветен на 180-годишнината на Славейковото училище.

По късно в многофункционална зала “Дръзновение“ на НЧ „Пенчо Славейков -1871 “, се състоя среща между Красимир Вълчев министър на образованието и образователната общност от общината. Официални гости на срещата бяха Невена Петкова областен управител на област Габрово, Мария Пенева зам.- областен управител на област Габрово, Николина Николова зам.- кмет на община Трявна и Георги Маринов началник на РУО – Габрово. Кметът на община Трявна Дончо Захариев откри срещата, като благодари на присъстващите за тяхното участие и за труда, който полагат в образователната система, след което думата беше дадена на министърът на образованието Даниел Вълчев. Министърът засегна редица теми в образованието, като нивото на образование у нас, ангажираността на повече деца , борбата с детската агресия и не на последно място допълнителното финансиране на образователната система в държавата. По време на срещата присъстващите имаха възможността да задават въпроси към образователния министър по теми свързани с проблемите на образованието в община Трявна.

Слава Николова  изпълнителен директор на управителния съвет на НДФ „13 века България“ представи  изложба в галерия „Гъбенски“, като благодари на община Трявна за успешното сътрудничество и изрази своята увереност, че сътрудничеството ще продължи.

Празникът продължи в салона на НЧ „Пенчо Славейков – 1871“ с театралната постановка „Господин сеньор дон Хуан“ представена от Арт театър – София. Спектакълът е построен с много чувство за хумор, радост и красота. Текстът е по пиесата на руския драматург Леонид Жуховицкий.

В заключителната част на втория ден от тържествата на площад „Капитан Дядо Никола“ концерти представиха Йордан Марков и едни от звездите на оперното изкуство в България Добринка Икономова, Катерина Тупарова, Пеньо Пирозов, Александър Мутафчийски  утвърдени  солисти от НМТ „Стефан Македонски“ София.09.06.2019
07.06.2019
06.06.2019
06.06.2019
05.06.2019
05.06.2019
03.06.2019
02.06.2019
01.06.2019
01.06.2019

Архив

 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |      web counter