Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от вестник "Тревненска седмица"
133 години от Съединението на княжество България с Източна Румелия
11.09.2018
133 години от Съединението на княжество България с Източна Румелия

С общоградско тържество бе отбелязана 133–годишнината от съединението на Княжество България с Източна Румелия. На 6-ти септември пред паметника на именития ни съгражданин – Петко Славейков в центъра на Трявна жители и гости на града се събраха за да отбележат паметната дата за нашето Отечество.

„Шести септември е не само политически акт, това е съзряване на духа, на мисълта, на съзнанието и силата на българина да докаже своето единство,  да докаже своята претенция за единна сплотена и велика България. Да докаже на европейските сили, че само когато един народ има решителност, тогава всички пречки пред него са преодолими. 6-ти септември - България е сама, но в тази своя самотност тя улавя  своя звезден миг - да докаже силата и величието на единения български народ. Ще помним имената на всички българи, на всички онези тревненци, които ще останат в Пантеона на българското величие. А някъде там - в началото, или в края на Трявна, стои като паметник една къща –митница, която ни напомня и никога не бива да забравяме, че „Съединението прави силата.“ Честит празник, България!“ – с тези думи музейният уредник Ирина Димитрова към СМРЗИ – Трявна припомни за възвишеният акт на хилядите люде отдали живота си в името на единна и цяла България.

За силата на духа, величието на предците ни и тяхната всеотдайност към род и Родина бе и словото на кмета на Община Трявна – Дончо Захариев по случай празника – Съединението на Княжество България с Източна Румелия. – бр. 29 в. „Тревненска седмица“

133 години от Съединението на княжество България с Източна Румелия

11.09.2018
11.09.2018
11.09.2018
11.09.2018


От тук можете да изтеглите "Тревненска седмица" в pdf формат

  Архив на "Тревненска Седмица"  
Очакваме Вашите мнения и коментари на адрес: trsedmica@unicsbg.net
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |        web counter