Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от вестник "Тревненска седмица"
Източните форми на поезия събрани в сборника „pacemaker“ на Петър Пенчев
10.07.2018
Източните форми на поезия събрани в сборника „pacemaker“ на Петър Пенчев

Петър Пенчев представи своята девета книга – “pacemaker” пред тревненци. Родом от Стара Загора, строителен инженер по професия, Петър Пенчев отделя голяма част от времето си в писане. Последното предизвикателство, с което се заема, е да усвои японския метод за писане на стихове – танка.

Творецът живее в Москва, но част от лятото прекарва в Трявна, това е и повод по време на престоя си тук да събира почитатели на писаното слово и да им представя новите си книги.

В деветата си корица той събира танка и афоризми. Два на пръв поглед различни похвата за мерена реч, но в същото време доста близки, коментира Връбка Попова, чието дело е предговорът в сборника „Пейсмейкър“.

В. Попова: „Много стегнато с възможно най-малко думи казано - толкова силно, толкова важно и толкова дълбоко, че да няма нужда от други думи. В този смисъл танката си прилича с афоризмите. Неслучайно половината книга е с афоризми, в продължение на крилатите мисли от миналата година. Минималистичен изказ, с дълбочина на подтекста и много поезия, защото афоризмите не са само сарказъм, а и чиста поезия.“  - четете в бр. 26 в. „Тревненска седмица“10.07.2018
10.07.2018
10.07.2018
10.07.2018
10.07.2018


От тук можете да изтеглите "Тревненска седмица" в pdf формат

  Архив на "Тревненска Седмица"  
Очакваме Вашите мнения и коментари на адрес: trsedmica@unicsbg.net
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |        web counter