Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Художествената галерия в Трявна домакин на изложба на  училищата по изкуствата към министерство на културата
12.06.2018
Художествената галерия в Трявна домакин на изложба на училищата по изкуствата към министерство на културата

Десетки творби на ученици от училищата по изкуствата към Министерство на културата бяха експонирани в художествената галерия в Трявна. Събитието бе част от програмата на Националните Славейкови празници.

Форумът е ежегоден и се провежда в различни градове от страна. А представените творби са отличени в Националния младежки конкурс за изящни приложни изкуства и дизайн.

В рамките на официалното откриване кметът на Община Трявна – Дончо Захариев изрази своята радост, че творбите на учениците се експонират в Трявна. Това бе и поводът, градоначалникът за пореден път да подчертае необходимостта Министерство на културата да съдейства за превръщането на „Дните на дърворезбата“ в Трявна в национален форум, където да бъдат представяни всичките видове изкуства, под егидата на ведомството.

Д. Захариев: „Благодаря на всички преподаватели и творци, на всички онези, които давате душата си за развитието на тези културни стойности, които нашите деца създават. За мен беше изключително удоволствие, когато миналия ден г-н Президента посети Националната гимназия по приложни изкуства, за да оцени стойността и богатството, което ние имаме. А такова богатство има в 23 училище в България. Моето желание е всяка година по време на „Дните на дърворезбата“ продукти от всички училища под егидата на Министерството на културата да бъдат представени в естествен декор на старинния площад в Трявна……“ – четете в бр. 23 в. „Тревненска седмица“12.06.2018
12.06.2018
12.06.2018
12.06.2018
12.06.2018


Вестник "Тревненска седмица" в pdf формат

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |        web counter