Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от Трявна
Проф. Антон Дончев и съпругата му - Илияна Дончева с обща изложба резба и живопис в галерия „Гъбенски“ – Трявна
12.06.2018
Проф. Антон Дончев и съпругата му - Илияна Дончева с обща изложба резба и живопис в галерия „Гъбенски“ – Трявна

Изложбата на проф. Антон Дончев – резба и Илияна Дончева – живопис бе представена официално пред широката публика по време на Националните Славейкови празници. Десетки посетители се събраха в галерия „Гъбенски“, за да се насладят на експозицията. Директорът на НДФ „13 века България“ - Митко Тодоров поздрави тревненци за празниците и кмета на община Трявна – Дончо Захариев за богата културна програма. Г-н Тодоров не скри задоволството си, че  именно галерия „Гъбенски“ домакинства първата съвместна изложба на семейство Дончеви.

Кметът на Община Трявна – Дончо Захариев откри изложбата, като благодари на авторите за възможността, която дават на тревненци и гости да се насладят на тяхното творчество.

Д. Захариев: „Това е уникална симбиоза, за която благодаря изключително на тези велики творци. Живопис и дърворезба, вплели се в една красива картина, която като започнем да я гледаме някак си започва от едно начало и завършва в една цялостна такава. Това е възвишеност на изкуството и съм много щастлив, че толкова хора почитат тези велики творци – човекът, който е създал толкова много млади таланти, не само в нашата Трявна и в границата на България, но и далеч извън нейните предели, защото това е люпилнята на кадрите, които дават авторитета на нашия град и ние, поддържайки духа и традицията, чрез това, което показват такива велики творци, запалваме младите да продължат да следват техния път и наистина да дадат насоките за културното развитие на нашия град, който с гордост можем да представяме и като туристическа дестинация, защото това нещо, което виждаме тук не може да се види в нито една галерия в България.“ –бр. 23 в. „Тревненска седмица“12.06.2018
12.06.2018
12.06.2018
12.06.2018
12.06.2018


Вестник "Тревненска седмица" в pdf формат

  Архив на новините
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |        web counter