*

Трявна - официален туристически и бизнес портал
Новини от вестник "Тревненска седмица"
Трявна отбеляза деня на Европа
15.05.2018
Трявна отбеляза деня на Европа

Ученици се включиха в отбелязването на 9-ти май Ден на Европа. Празникът откри кметът на Община Трявна – Дончо Захариев.

Д. Захариев: „1945 година 9-ти май - една дата, която бележи края на една от най-жестоките войни в историята на човечеството, която е завършила след десетки хиляди загинали цивилни и военни в името на една кауза, която беше постигната с помощта на всички народи от Европа и целия свят, за да се докаже, че на този континент може да се изгради нова и прекрасна система, в която всички да живеят мирно и в едно взаимно поучание. През 1950 година Роберт Шуман - външният министър на Франция, прави своята декларация, с която цели обединението на определени държави от Европейския съюз - така реално се смята, че е започнал началото на Европа като единно цяло, за да започне да се изгражда единното европейско тяло и ние да се включим през 2007 година и да бъдем част от голямата европейска идея.“

Официални гости на отбелязването на Деня на Европа в Трявна бяха областният управител на Габрово – Невена Петкова и заместник областният управител – Мария Пенева.

В рамките на няколко часа ученици от СУ „П. Р. Славейков“ и ОУ „Проф. Пенчо Райков“ се потопиха в пъстрото многообразие на Европа. Участвайки в различни по характер игри децата научиха много за културата и ценностите на държавите членки на Европейския съюз.

Повече четете в бр. 19 в. „Тревненска седмица“

Трявна отбеляза деня на Европа

15.05.2018
15.05.2018
15.05.2018
15.05.2018
15.05.2018


От тук можете да изтеглите "Тревненска седмица" в pdf формат

  Архив на "Тревненска Седмица"  
Очакваме Вашите мнения и коментари на адрес: trsedmica@unicsbg.net
 
 
| автобусен транспорт | справочник | образование | здравеопазване |
 © 2002 Инфоцентър Трявна   |        web counter